Карпальний тунельний синдром

Карпальний тунельний синдром або кін -компресійно ішемічна невропатія
Циц Галина Дмитрівна-невролог вищої категорії, рефлексотерапевт вищої категорії


Карпальний тунельний синдром або синдром каналу зап'ястя – це компресія або стиснення серединного нерва часто з однойменними судинами між зв'язками та сухожиллями, що формують карпальний тунель або канал (звідси і відповідна назва: кін - компресійно- ішемічна невропатія, синдром каналу зап'ястя або карпальний тунельний синдром)
До найчастіших причин виникнення карпального тунельного синдрому призводить фізична праця з вантажем та великою кількістю згинально- розгинальних рухів у зап'ясті.
Такий вид перевантаження з прикладанням вектору сили на канал зап'ястя виникає при роботі з молотком, з мишкою комп'ютера
Клінічний випадок з власного досвіду - пацієнтка 1969 р.Н.Звернулася до невролога у нашу медпрактика здоров 'я 12.01.2021 зі скаргами на стріляючий біль у правій руці від китиці до ліктя при рухах, виражений сверлячий нічний біль, зменшення сили, затерпання 2-3 пальців та самої китиці, припухлість. Хворіє кілька місяців. Консультована сімейним лікарем, неврологом, травматологом за місцем проживання. Ртг та узд променево-зап»ясткового суглобу патологічних змін з боку суглобу не виявили. Пацієнтка отримували протизапальні, знеболюючі, аплікації парафіну та озокериту, місцево блокади. Стан з незначним покращенням.Невролог направила пацієнтку на енмг 05.01.2021 р заключення енмг- ознаки демієлінізуючого ураження правого серединного нерва в області зап'ястя.Сенсорна відповідь відсутня. Відповідає синдрому карпального каналу середнього ступеня. ' пацієнтка консультована нейрохірургом. У приватному нейрохірургічному центрі пацієнтці повторно зроблено узд, яке виявило «ехо ознаки компресії серединного нерва в карпальному каналі». Рекомендовано оперативне лікування. Пацієнтка утрималася. Звернулася до невролога у медпрактика здоров 'я. Неврологічно : м 'язева сила правої китиці на первинному огляді 3,5 б- 4б, гіпертензія долонної поверхні легка, помірна у дистальних фалангах 2-3 пальців, позитивний перкусійний тест в проекції променево-зап'ясткової складки, тест форсованої тильної флексії. Інтенсивність болю за ваш 8 балів (виражений біль 8-10).

Лікування полягало у застосування методу акупунктурна терапія

В поєднанні з методами фізіотерапі: електротерапія btl, аквафорез btl, hilt btl, та магнітотерапії вті, додатково пацієнтка отримувала моваліс, мовіназу, келтікан.

Комплексний підхід у лікуванні дозволив нам досягти позитивного результату без стероїдної блокади та коротким курсом протизапальних.Це підтверджує ефективність лікування методами рефлексотерапії та фізіотерапії. Якщо у вас турбують схожі скарги-не зволікайте. Звертайтеся. Вчасне звернення до невролога та вміло продумана тактика лікування дозволяє уникнути оперативного лікування. Медпрактика здоров'я. Циц Галина Дмитрівна.

Запис невролога ✏️ 0989971709 адміністратор Вікторія

 

 

 

Реабілітація після лайм бореліозу Підошовний фасціїт симптоми та лікування

Записатись на консультацію

Бажаєте записатись? Заповніть форму і наш адміністратор зв’яжеться з вами найближчим часом