Лікування запалення ахілового сухожилка. Лікар ревматолог Кононенко Тамара Віталіївна тел для запису: +380636315035; +380989971709 (вайбер)

 

Розповідь про те, як пацієнтка більше півтора року лікувала біль в ахіловому сухожилку не підозрюючи про наявність в неї  анкілозуючого спонділоартриту.  Біль в попереку  її періодично турбував, проте вона вважала що це остеохондроз та кила диска, щоб зменшити біль і в хребті і в ахіловому сухожилку приймала диклофенак в різних комбінаціях. Після півроку прийому гастрит ускладнився виразкою, лікувала, але диклофенак продовжувала приймати. Сталась шлункова кровотеча.  Дали раду, але біль в ахіловому сухожилку нікуди не поділась, а диклофенак приймати лікарі заборонили.  Ось із такою історією звернулась пацієнтка. Після огляду провела Ультразвукове обстеження стоп включно з ахіловими сухожилками, з одного боку виявила виражене запалення останнього  .  Рухи в стопі та попереку були значно обмежені, болючі . Крім того скарги на скутість та біль хребті переважно вночі та зранку. На МРТ попереку картина, що відображає запалення в ділянці хребців .  Скарги, огляд та ретельне обстеження (включаючи лабораторне обстеження) вказували а наявність у пацієнтки анкілозуючого спонділоартриту. Крім цього на УЗД візуалізовано запалення обох колінних суглобів, яке мало малосимптомний перебіг. Рік тому навіть була підозра на інфаркт, дуже боліло в грудях на вдосі, таке часто буває при ентезитах.  Від призначення  нестероїдних протизапальних ліків через загрозу повторної шлункової кровотечі я утрималась, замість них була призначена фізіотерапія. До слова,  магніт та електротерапія                          мають чудовий знеболювальний ефект, що має більше місяця післядії,  лазер має потужну протизапальну дію . До лікування додала лікування мікрохвилями, на мою думку недооцінений метод, оскільки має потужну імуномодулюючу дію, посилює ефективність базисних препаратів які також призначила даній пацієнтці. Особливо мікрохвильова терапія необхідна тим пацієнтам, що знаходяться на небіологічній терапії здебільшого через високу вартість препаратів даної групи. На п’ятий день лікування, а остаточно через півтора місяця лікування біль в ахіловому сухожилку та в попереку пройшов, залишивши по собі дуже незначне обмеження рухів. На УЗД сухожилок прийшов до норми через три місяця лікування. На сьогодні потреби в нестероїдних протизапальних засобах немає. Для зменшення навантаження  запалений сухожилок  затейпувала . Базисну терапію пацієнтка продовжує приймати, фізіотерапію пройшла один курс повністю, наступний курс через три місяця.

Протизапальна або середньоземноморська дієта Оптимізовані підходи до лікування ревматоїдного артриту ревматолог Кононенко Т.В,

Записатись на консультацію

Бажаєте записатись? Заповніть форму і наш адміністратор зв’яжеться з вами найближчим часом